Praktik!!


Drygt halva praktiken är nu avklarad för min del. Jag har verkligen en jättebra och otroligt lärorik praktikplats! Är på ett gymnasium och har redan fyllt den obligatoriska samtalskvoten. Men jag fortsätter givetvis med samtal så mycket som det går.

Kreativ vägledningsmetod

En utav uppgifterna i kursen “Handledd professions praktik” handlar om att man ska använda sig av en kreativ vägledningsmetod. Sagt och gjort så när jag satt med en person som gick Samhällsvetenskapsprogrammets andra år och var väldigt spretig vad det gäller framtida yrke och studier så smög jag upp Norm Amundsons “karriärhjul”. Jag måste säga att det togs emot mycket väl! Trots att eleven hade ett måttligt intresse till början så lyckades vi reda ut vilka styrkor och tillgångar som hen hade och vi båda blev nog lika förvånade när en helt ny inriktning uppenbarade sig. Tack vare “karriärhjulet” så upptäckte vi att hen hade ett stort inredningsintresse och en fallenhet för färg/form-vilket vi förmodligen aldrig hade listat ut utan hjulet. Hen var “från början” mer intresserad av djur och natur yrken.

Väldigt intressant faktiskt!

På onsdag så ska jag, inför en annan uppgift, intervjua en av skolans specialpedagoger. Uppgiften handlar om studievägledarens samverkan med andra professioner….

Nu är det dags för mig att sätta mig och skriva lite på alla uppgifter som hänger över.

På återseende!

/Madelene