Konferensen


Varje år anordnar Sveriges vägledarförening en rikskonferens för dig som arbetar med/eller är intresserad av vägledningsfrågor.


Vägledarkonferensen 2024

Vägledning av alla, för alla
– vägledningens kompensatoriska uppdrag

21-22 mars, Mötesplats Mariatorget, Stockholm

Ett av studie- och yrkesvägledares större uppdrag är att arbeta kompensatoriskt för att främja likvärdighet och ge individer självkänsla, identitet och framtidshopp. Men hur ser det egentligen ut runt omkring i vårt land? Den svenska modellen gör att Sverige är möjligheternas land. Här kan du få både en andra och tredje chans att ombestämma dig, reparera tidigare skolgång och att hitta nya möjligheter genom hela livet. Hur bidrar vi studie- och yrkesvägledare till det livslånga lärandet och till att Sverige ska fortsätta vara möjligheternas land?

Konferensinbjudan

Konferensprogram

Konferens presentation av föreläsare

Konferens presentation av seminarier

Valblankett för seminarier

Föreläsare

Petter Askegren

Artisten, varumärket och entreprenören med envis kärlek till språket trots läs-, skriv- och koncentrationssvårigheter.


Anna Bergholtz

Anna Bergholtz, har brutit mark och breddat normer som Sveriges första blinda filmrecensent: med världens första podcast ”I mörkret” intervjuar Anna gäster i totalt mörker. För många blev Anna känd när hon arbetade med Morgonpasset i P3. Hon har gjort flertalet radiodokumentärer, programlett i P1 och kan även titulera sig barnboksförfattare. Sedan 2020 driver hon Unique Power, som hjälper företag och organisationer med rätt kompetens inom området funktionsnedsättning.


Anna Borg

Leg. lärare, specialpedagog, tidigare rektor och chef inom elevhälsa. Anknuten till Center of Neurodevelopmental Disorders vid Karolinska Institutet (KIND) i Stockholm. Utbildar skolpersonal inom grund- och gymnasieskola, med fokus på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Författare.


Pelle Sandstrak

”Pelle Sandstraks föredrag är som en rockkonsert – det svänger högt, lågt, skratt och tårar, oförutsägbart, olikt alla andra föredrag” Sveriges Radio P4. Pelle Sandstrak har medverkat i allt från Skavlan på SVT till de lokalaste nyheter. Hans boktriologi Mr Tourette Och Jag, ska bli spelfilm 2024.


Moderator

Agneta Söderlund

Agneta är verksam som skribent och chefredaktör för Sveriges Vägledarförenings medlemstidning Vägledaren sen många år. Hon har arbetat som SYV, informatör och utredare men huvudsakligen som skolledare inom gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. De frågor som legat närmast hjärtat är sociala rättvisefrågor, mänskliga rättigheter och internationalisering vid sidan av utbildningsfrågorna.Earlybird-pris fram till 15 november 2023

Priser

MedlemEj medlem
3700 kr4600kr


Fullpris 16 november och framåt

MedlemEj medlem
4400 kr5400 kr
Digital konferens för student eller pensionär
300 kr500 kr
Fysisk konferens för student eller pensionär
500 kr + matkostnader700 kr + matkostnader

Du som inte är medlem i Sveriges Vägledarförening får lägre pris till konferensen genom att gå med i föreningen.

  • Registrera dig och bli medlem för 450kr/år
  • Medlemskap för student är 200kr för hela studietiden
  • Invänta ditt medlemsnummer
  • Anmäl dig till konferensen och ange ditt medlemsnummer