“Riktig” distansare


Då va man igång igen! Känns roligt!

Jag har dessutom blivit en ”riktig” distansare. I somras flyttade jag och min familj ifrån den Stockholms förort där vi tidigare bodde, till en liten gård i Bollnäs, Gävleborgs län.

Sitter i skrivande stund på tåget mellan Bollnäs-Stockholm. Det fungerar men det vore absolut en lögn att säga att det inte va smidigare att ta sig till campus tidigare. Detta är ju ett helt projekt med biljetter ska bokas och planeras osv. Nog om det.

Vi startade förra veckan med en läsvecka och en obligatorisk uppgift, det kändes skönt att få komma igång och väcka upp hjärnan efter 10 veckors ”vägledningsavbrott”.

Igår började då terminens första campusvecka för oss distansare i termin 3. Klassen kändes taggad och positiv men på eftermiddagen så kändes det som att sommarens bristande passivitet tog ut din rätt. Vanan att sitta stilla några timmar och mest bara lyssna och ta in alla intryck, reflektera och försöka memorera är nu en aningens ringrostig färdighet som måste skakas liv  igen.

Första kursen denna termin är Karriärvägledningens teori och metod 2. Känns så roligt att få börja tänka i kommunikationstermer, teorier och metoder igen! Jag har nästan lite ångest över att jag vill kunna allt inför den kommande praktiken. Praktiken går av stapeln v 38-42 och det ska verkligen bli jätteroligt!

Jag kommer uppdatera snart igen!

På återseende!

Madelene