Mars 2016


Nu är vi en bit in på det nya året, 2016, känns som ett bra år! Jag har precis avslutat en riktig toppen kurs, nämligen Karriärvägledningens teori och metod 1. Alltså, vilken rolig kurs!

I ärlighetens namn så var jag lite nervös inför den kursen, det här med praktiska övningar kändes inte riktigt som min grej. Inga skådespelarambitioner här inte. Men precis som med alla tidigare kurser så överrumplades jag över hur rolig och givande även denna kurs var! Inför de praktiska övningarna så hamnade jag i en jätte bra grupp (alla studenter är ju så himla bra i våran klass!) och allt flöt på, och kändes bra. Det var så utvecklande och roligt att få känna på vägledare rollen “på riktigt”. Utbildningen känns mer och mer rätt för mig efter varje kurs som avslutas! Så 5/5 stjärnor till kursen som just var.

Nu har vi även fått lite mer info kring den kommande praktiken. Min första vägledarpraktik blir v 37-42 och jag är redan nervös! Hör att flera i klassen redan hittat en plats så jag tror att jag ska börja leta ordentligt nu, tiden går snabbare än man tror alltså.
Förra veckan så hade jag lite strul med den nya kursens litteratur. Jag beställde dem på tok för sent och det tog 1vecka längre än beräknat att få dem. Så nu ligger jag ca 600sidor efter i planeringen i denna kurs. Med det sagt så tror jag att jag kommer ta mitt eget rekord i antalet kaffe koppar per dag denna vecka. Mitt personliga rekord än så länge är 18 koppar kaffe på en dag… hm det är nog inte helt bra för magen kanske? Men vad gör man inte…hehe.

Just ja, måste även lämna in datorn, som helt opassande, bestämt sig för att ge upp mitt i kursen. Man är ju helt beroende av datorn för allt som har med studier att göra!

På återseende!
Madelene