April


I skrivande stund sitter jag och sista minuten filar på vår rapport som vi har gjort i gruppen. Det är inlämning idag, vilket känns jätteskönt. Vi har gjort ett bra jobb så det känns väldigt bra. Det här är ju min första riktiga rapport också som är skriven på ett vetenskapligt sätt och det har varit väldigt lärorikt. Nu blir det till att prata om redovisningen som vi ska hålla på campus när vi ses nästa vecka.

 

Jag har till och från second thoughts gällande att plugga på distans. Jag har bestämt mig för att det är okej att ha det, det är tufft med distansutbildning och det kräver mycket av en. Jag tänker inte göra några förändringar utan fortsätter programmet som vanligt. Däremot har jag tagit en funderare och försökt förstå vad just jag känner att jag behöver när det gäller studierna. Vi har bra sammanhållning i klassen men jag saknar att träffa människor på daglig basis som man normalt gör i en klass. Jag känner personligen att jag behöver träffa människor på dagarna, prata och diskutera kring saker, göra något meningsfullt och samtidigt utvecklas personligen. Så jag började tänka vad det var jag ville göra, och det jag kom fram till var att jag gärna ville jobba ideellt och gärna stå i butik och hälsa på kunder och så. Så jag googlade mig fram och hittade något som passade mig perfekt: att stå i second hand-butik! Så jag var på möte igår och kort sagt så ska jag börja i maj med ett antal timmar varje vecka. Jag är superpepp på detta och det ska verkligen bli jättekul! Jag är övertygad om att jag kommer lära mig jättemycket, dessutom kommer det bli utmanande eftersom jag aldrig gjort det förut plus att det är ideellt så det är lite speciellt på det viset. Det känns som att det kommer bli jättebra.

 

På sammankomsten börjar nästa kurs som handlar om pedagogik och didaktik bland annat. Har läst att vi ska få göra en röstanalys och få tillgång till röstträning, vilket är en ny grej som låter lite spännande. Sen ska vi även skriva en individuell uppgift och utforma en plan för undervisning om något som har med arbetslivet att göra. Riktigt coolt, jag gissar att vi kommer få användningar för det på praktiken i höst.