Ny studentbloggare: Bahar Holmberg!Hej alla glada och vad kul att ni har hittat hit!
Mitt namn är Bahar Holmberg, 36 år, är gift och har två barn. Jag är student på studie- och yrkesvägledarutbildningen vid Malmö universitet, och jag älskar det!

Här ska ni framför allt få en inblick i hur det är att vara student via mina upplevelser och lärdomar av utbildningen, men också lite smått och gott om hur jag balanserar det med familjeliv och deltidsjobb. Följ med mig under denna spännande resa genom mina studier på den fantastiska studie- och yrkesvägledarutbildningen!

Du kan! …om du vill.
Jag har tidigare läst 90 HP på grundlärarutbildningen och när jag bestämde under utbildningens gång för att ta studieledigt, så kändes den energin och tiden jag hade lagt på mina studier lite… bortkastad. Samtidigt hade jag ett inre vetande om att mina kunskaper och erfarenheter som jag lär mig utav under livets gång kommer aldrig någonsin att vara förgäves. Och vet ni vad? Mitt inre vetande hade rätt!

Alla intryck och möten med människor, alla upplevelser, examinationer, kunskaper och lärdomar som jag tog del av då, har jag tagit med mig på studie- och yrkesvägledarutbildningen i form av verktyg som jag har använt för att navigera mig fram på allra bästa möjliga sätt. Den energin som kändes bortkastad, den känns numera som lagrad energi som jag plockar ner från hyllan då och då och använder mig utav eftersom jag har ju gjort detta tidigare och behöver inte lägga tid på att lära mig allt på nytt igen. Har verkligen förstått vikten av tidigare högskolestudier, allra mest nu när jag har en alldeles egen familj som är beroende av min närvaro. Denna gång har jag hittat min motivation och har en större drivkraft samtidigt som jag lägger tid och energi på mina studier på ett mycket effektivare sätt. Det är aldrig försent att sadla om och till och med dra nytta av ens så kallade misslyckanden…

Till alla er som tvekar på att börja studera, oavsett om ni har erfarenhet av tidigare högskolestudier eller inte, så är ingenting omöjligt! Det är bara vi själva som sätter gränser för vår fulla potential. Men du måste jobba på att hitta balansen och fördela din tid på ett sätt som är hälsosamt för dig. Det kommer att bli tufft emellanåt och du kommer att stöta på utmaningar på vägen. I mitt fall så har det hjälpt mig otroligt mycket att ha en partner som stöttar och även vabbar (som idag) de dagar barnen är sjuka då plugget är som mest intensivt. Har även världens bästa föräldrar som hjälper till när det är som jobbigast. Moraliskt stöd är också nödvändigt och att prata med dina nära och kära om dina upplevelser kan vara renande och ge dig ny energi. Heltidsstudier är ett heltidsjobb och om du vill få nya kunskaper, bättre självkännedom och utvecklas under utbildningens gång så krävs det mycket hjärta och själ. Och om du frågar mig, så finns det ingen utbildning där ute som erbjuder så mycket material, möjligheter och utrymme för personlig utveckling som den fantastiska studie- och yrkesvägledarutbildningen!

Nästa inlägg kommer att handla om att jag äntligen kommit till insikt om vad jag ska bli när jag blir stor och hur jag kom fram till det… to be continued!

/Bahar Holmberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.