Konferensen


Varje år i oktober anordnar Sveriges vägledarförening en rikskonferens för dig som arbetar med/eller är intresserad av vägledningsfrågor.


Vägledarkonferensen 2023

Vägledning av alla, för alla
– vägledningens kompensatoriska uppdrag

26-27 oktober, Stockholm

Ett av studie- och yrkesvägledares större uppdrag är att arbeta kompensatoriskt för att främja likvärdighet och ge individer självkänsla, identitet och framtidshopp. Men hur ser det egentligen ut runt omkring i vårt land? Den svenska modellen gör att Sverige är möjligheternas land. Här kan du få både en andra och tredje chans att ombestämma dig, reparera tidigare skolgång och att hitta nya möjligheter genom hela livet. Hur bidrar vi studie- och yrkesvägledare till det livslånga lärandet och till att Sverige ska fortsätta vara möjligheternas land?

Nu är vi tillbaka med 2-dagars fysisk konferens den 26-27 oktober 2023.
Plats: Piperska muren, Stockholm
För dig som inte kan delta i Stockholm så direktsänds konferensen även digitalt.
Seminarier/workshops dag 2 presenteras under/efter sommaren.

Föreläsare

Bild på Anna Bergholtz. Anna sitter i en soffa med en hund.

Anna Bergholtz
Anna har brutit mark och breddat normer som Sveriges första blinda filmrecensent: med världens första podcast ”I mörkret” intervjuar Anna gäster i totalt mörker. För många blev Anna känd när hon arbetade med Morgonpasset i P3. Hon har gjort flertalet radiodokumentärer, programlett i P1 och kan även titulera sig barnboksförfattare. Sedan 2020 driver hon Unique Power, som hjälper företag och organisationer med rätt kompetens inom området funktionsnedsättning.
FOTO: Lisbet Spörndly

Lisa Börjegren Ceesay
Lisa har genom åren bland annat varit programledare för SVT Barnkanalen, praktiserat på Sveriges Radio och lagt mycket tid och kraft på att volontärarbeta. I dag föreläser Lisa om funkofobi, med fokus på att bredda kunskapen och starta en diskussion i hur vi tillsammans kan skapa ett inkluderande och tillgängligt samhälle. Hon jobbar även hos en kvinnojour och är en feministisk aktivist.

Anna Borg,
Leg. lärare, specialpedagog, tidigare rektor och chef inom elevhälsa. Anknuten till Center of Neurodevelopmental Disorders vid Karolinska Institutet (KIND) i Stockholm. Utbildar skolpersonal inom grund- och gymnasieskola, med fokus på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Författare.

Cecilia Löfgreen är framtidsstrateg hos Kairos Future där hon framförallt arbetar med offentlig och ideell sektor. Hon är en uppskattad föreläsare och berättar ofta om morgondagens medborgare samt om trender som kan påverkar offentlig sektor i framtiden.

Pelle Sandstrak
”Pelle Sandstraks föredrag är som en rockkonsert – det svänger högt, lågt, skratt och tårar, oförutsägbart, olikt alla andra föredrag” Sveriges Radio P4. Pelle Sandstrak har medverkat i allt från Skavlan på SVT till de lokalaste nyheter. Hans boktriologi Mr Tourette Och Jag, ska bli spelfilm 2024.

Moderator

Agneta Söderlund
Agneta är verksam som skribent och chefredaktör för Sveriges Vägledarförenings medlemstidning Vägledaren sen många år. Hon har arbetat som SYV, informatör och utredare men huvudsakligen som skolledare inom gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. De frågor som legat närmast hjärtat är sociala rättvisefrågor, mänskliga rättigheter och internationalisering vid sidan av utbildningsfrågorna.

Program Vägledarkonferensen (PDF)

Presentation föreläsare (PDF)

Vill du hålla ett seminarium/workshop under konferensen?
Läs mer här.

Priser


Earlybird-pris fram till 30 april 2023

MedlemEj medlem
3700 kr4600kr


Fullpris 1 maj och framåt

MedlemEj medlem
4700 kr5900 kr

Du som inte är medlem i Sveriges Vägledarförening får lägre pris till konferensen genom att gå med i föreningen.

  • Registrera dig och bli medlem för 450kr/år
  • Invänta ditt medlemsnummer
  • Anmäl dig till konferensen och ange ditt medlemsnummer